Antalya'da Asansörlü Evden Eve Taşıma Firması

Asansörlü Evden Eve Nakliyat

Asansörlü nakliyat araçları gelişen teknolojinin sağladığı, nakliyat işlerinin kolaylaşmasında büyük faydalar sağlayan araçlardır. Asansörlü nakliyat araçlarının genellikle arka kapaklarında bulunan bir mekanizmanın zemine kadar inerek buradan tekerlekli taşıma sistemleri ile getirilen eşya veya diğer malzeme asansör ile aracın kasasına kadar yükselerek malzemelerin altındaki tekerlekli düzenekler kullanılarak araç kasasının en iç taraflarına kadar sorunsuz olarak ve kolayca taşınabilmektedir.

Asansörlü Nakliyat Araçlarına Eşyalar Nasıl Taşınmaktadır?

Asansörlü nakliyat araçlarının asansörüne getirilen ürün alındığı yerden getirilirken bazı araçlar kullanılabilmektir. Bu araçların koliler veya koniler halinde bir araya getirilmiş olan ağır yükteki malzeme veya eşyaların altından geçirilecek uzun demir bağlantıları bulunmaktadır. Bu uzun ve eşyaların altındaki düzeneklerin içine girerek eşyaların taşınmasını sağlayan demirler eşyaların altındaki sağlam malzemeden yapılmış ve eşyaların bu makineye yüklenebilmesi için tasarlanmış düzeneklere girdikten sonra asansörlü özelliği sayesinde yükselerek eşyanın yerden temasını kesmekte ve taşınabilir duruma getirmektedir.
Böylece çok ağır malzeme veya eşyalar bile eğer bu makine ile taşınabilmesi için şartlar uygunsa kolayca asansörlü nakliyat araçlarının park ettiği yere kadar götürülmektedir. Bu makineler dört tekerlekli ve motorlu vasıtalardır. Bu nedenle yüklendikleri ağır yüklerle birlikte asansörlü nakliyat araçlarının arka tarafındaki asansöre kadar gidebilmektirler. Hatta bunlardan bazılarının boyutları uygun olduğunda asansörlü nakliyat araçlarının asansörüne yükle birlikte bindirilerek aracın kasasının seviyesine yükseltildiği ve kasanın seviyesine gelince de taşıyıcı makine üzerindeki yükle birlikte araç kasasının arka tarafına kadar giderek üzerindeki eşyayı veya malzemeyi bırakabildiğini söyleyebiliriz.
Tekerlekli bu makinelerin demir çıkıntılarının eşyaların altındaki düzeneklere girdikten sonra asansörlü nakliyat araçlarına bindirilmeden sadece eşyanın asansörlü nakliyat aracının asansörüne koyulabilmesi için malzemenin veya eşyanın altında bulunan düzeneklerin de tekerlekli olması gerekir. Çünkü asansörlü nakliyat araçların asansörüne tekerleksiz düzeneklerle koyulan ağır yükler aracın kasa seviyesine ulaşmasıyla kasanın arka taraflarına götürülmesi mümkün olmayacaktır. Bu nedenle altındaki düzeneği tekerleksiz olan yüklerin taşınma işlemleri zorlaşmaktadır.

Asansörlü Nakliyat Araçlarının Başka Kullanım Alanları ve Yöntemleri Nelerdir?

Asansörlü nakliyat araçları taşımacılığın yapılabildiği her alanda kullanılabilir. Üzerinde bulunan asansör bir engel vasıtası değildir. Aynı zamanda kısıtlayıcı etkiye sahip bir özellik de değildir. Asansörlü nakliyat araçları olduğu için sadece belirli ürünlerin taşınması gerekir diye bir şart bulunmamaktadır. Asansörü sadece gerekli olduğu hallerde kullanılmaktadır. Örneğin insan gücü ile taşınabilen ve hafif malzemelerin taşınmasında bu asansörlerin kullanılması hem gereksiz hem de anlamsızdır. Bu gibi durumlarda asansörlü nakliyat araçlarını kiralamış olmamı bize dezavantaj değildir. Bir engel de oluşturmaz. Zaten asansör sistemi kamufle edilebilen ve gerekli olduğunda aktif hale gelerek araç kasasının altından uzanarak çıkan bir sistemdir.
Asansörlü nakliyat araçlarını başka ne tür yöntemlerle kullanabiliriz diye düşündüğümüz zaman diğer nakliyat araçlarının kullanılabildiği tüm nakliye işlerinde kullanabiliriz. Çok yüksek katlı binalardan gerektiğinde vinç yardımı ile indirilen eşya veya malzemelerin aracın asansörünün bulunduğu zemine kadar bu vinçlerle indirilerek daha sonra ki aşamada az önce belirttiğimiz işlemler gerçekleştirilerek araçlara yüklenmesi mümkündür.

Asansörlü Nakliyat Araçlarını Her Yerde Kullanabilir miyiz?

Araçların ait olduğu firmanın verdiği hizmetin potansiyeli ve kapasitesi dikkate alınarak cevaplanabilecek bu soru için verilecek en makul cevap siz eşyanızı veya ürünlerinizi nereye taşımak istiyorsanız kiralamak istediğiniz asansörlü nakliyat firmasını bu kapsamda arayın. Mutlaka aradığınız kapasitede araçlara sahip ve taşınmak veya eşyalarınızı taşımak istediğiniz yere çalışan bir asansörlü nakliyat firması bulacaksınızdır. Eğer bildiğiniz iyi bir asansörlü nakliyat firması yoksa arama motorlarından yararlanarak asansörlü nakliyat firması bulabilirsiniz..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Antalya Evden Eve Nakliyat Hizmetleri

Antalya ŞehirlerArası Nakliyat Firmaları

İstanbul Antalya Asansörlü Nakliyat Fiyatları